GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
Grandisimo torta je super ako se nekome približava rođendan, jer je raskošna i božanstvenog ukusa. Sastoji se od mekanih kora koje se premazuju sa 4 različita fila, a ne zna se koji je ukusniji. Čokoladni, krem sa lešnicima ili ukusom kafe oduševiće čak i najveće izbirljivce.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 18 belanaca
- 18 kašika šećera
- 24 kašika mlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 6 kašika kakaa
Za fil:
- 18 žumanca
- 250 g šećera u prahu
- 2 margarina
- 100 g čokolade
- 100 g mleveniih lešnika
- 2 kašičice mlevene kafe
- 400 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade
Priprema:
(stvarukusa)
Preporučujemo

ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00

ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
08. 05. 2024. u 12:03

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)