"EUFORIJA" SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM: Recept za neodoljivi kolač koji oduzima dah
MAK je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača.
U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 50 g suvog grožđa
- malo ruma
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja, izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.
(Superžena92)
Preporučujemo
PRAVI SE BRZO, A SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI: Čokoladne kocke bez jaja
09. 02. 2024. u 19:00
JOŠ SLAĐI I UKUSNIJI, OTOPIĆETE SE OD MILINE: Kuglof sa kokosom
08. 02. 2024. u 10:00
SLATKI KOLAČIĆI KOJI ODUŠEVLjAVAJU UKUSOM: Domaće toblerone, uspevaju svima
07. 02. 2024. u 13:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)