STARINSKI KOLAČ S VIŠNJAMA BEZ MANE: Ovu pitu možete da pravite sa mlevenim orasima, lešnicima ili klicama žitarica

Novosti online

06. 03. 2024. u 18:30

U KOLAČ s višnjama probajte da ubacite mlevene orahe, lešnike ili klice žitarica, a obično brašno možete da zamenite nekim zdravijim.

СТАРИНСКИ КОЛАЧ С ВИШЊАМА БЕЗ МАНЕ: Ову питу можете да правите са млевеним орасима, лешницима или клицама житарица

Foto Shutterstock

Sastojci:

 ZA TESTO:  

* brašno, 1 šoljica

* prašak za pecivo, 1 kašičica
* so, 1/8 kašičice
* mleveni karanfilić, 1/8 kašičice
* šećer, 2/3 šoljice
* maslac, 3,5 kašike
* nemasni krem sir, 3 kašike
* mleveni bademi, 2 kašike
* ekstrat badema, 1/4 kašičice
* jaja, 1 kom
* nemasno mleko, 1/3 šoljice

 ZA FIL:  

* seckani bademi, 2 kašike

* šećer, 2 kašike
* oceđene višnje, 2 šolje

Foto Shutterstock

Priprema:

- Pomešajte brašno s praškom za pecivo, mlevenim karanfilićem i solju. Umutite jaje sa šećerom, maslacem, sirom, mlevenim bademima i mlekom, pa dodajte brašno i umesite testo. Testo rasporedite na dno pleha obloženog pek-papirom i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Višnje pomešajte sa šećerom, složite ih preko testa, a odozgo pospite bademima. Vratite u rernu i pecite još 20 minuta.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)