ROLAT SA KREMOM OD POMORANDŽE: Sočan i neodoljiv
Rolat sa kremom od pomorandže je idealna poslastica čak i za one koji nisu eksperti u kuhinji.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 125 g šećera
- 3 jajeta
- 4 kašike kakao praha
- 60 g gustina
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike brašna
- 1 žumance
- 100 ml vode
- 60 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 1 pomorandža
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, kakao prah i prašak za pecivo.
Umešati sneg od belanaca. Izliti u kalup prethodno namazan maslacem i posut brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni od 6 do 8 minuta. Izvaditi na pekarski papir posut
šećerom. Na niskoj temperaturi kratko kuvati žumanca razmućena sa vodom, uz neprestano mešanje dodati brašno i prohladiti. Umešati 60 g maslaca umućenih sa 60 g šećera u prahu, sok, komadiće pulpe i narendanu koru pomorandže.
Pripremljenim kremom namazati biskvit, urolati, uviti platnenom salvetom, stegnuti ostaviti da stoji 15-20 minuta. Rolat odviti i posuti šećerom u prahu.
Preporučujemo
TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)