CIGARE OD BADEMA PRELIVENE MEDOM I CVETOM POMORANDŽE: Recept za poslasticu u kojoj ćete uživati
Tope se u ustima
 
                                                                                    FOTO: Promo
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu,
- 300 g badema u prahu,
- 75 g šećera,
- 1/2 kašike cimeta u prahu,
- 2 kašike vode od pomorandžinog cveta (malo više ili manje),
- 1 litar ulja za prženje,
- 500 g meda,
- 1 l vode od pomorandžinog cveta
Listove kora prepolovite i prekrijte kako biste sprečili sušenje. U činiji pomešajte bademe, cimet, šećer i vodu s cvetom naranče dok ne dobijete nelepljivo, ali ne pretvrdo testo. Smesu oblikujte u valjke i stavljajte ih u polovine listova kora, pa ih zarolajte.
Napravite pravilne oblike cigara, pa ih umočite u vruće, ali ne previše goruće, ulje i pecite na vatri srednje jačine, dok ne porumene sa svake strane. Stavite cigare u med s pomorandžinim cvetom, redovno ih okrećući, a zatim ih poređajte na tanjir za posluženje.
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)