ZAŠTO NE BISTE NAPRAVILI MALO DRUGAČIJI DESERT NEGO INAČE: Griz-alva samo za one koji vole slatko uz kaficu

Novosti online

28. 02. 2024. u 13:00

ODUŠEVIĆE vas ova orijenralna poslastica koja se savršeno slaže uz domaću kaficu

ЗАШТО НЕ БИСТЕ НАПРАВИЛИ МАЛО ДРУГАЧИЈИ ДЕСЕРТ НЕГО ИНАЧЕ: Гриз-алва само за оне који воле слатко уз кафицу

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

* 1/2 kg griza

* 1/2 kg šećera
* 1/2 l mleka
* 100 g iseckanih oraha
* 250 g maslaca

Priprema:

1. U tiganju s rastopljenim maslacem tri minuta pržiti orahe. Uz neprekidno mešanje, dodati griz dok ne dobije svetlozlatnu boju. Zatim dodati šećer i postepeno dolivati mleko uz neprekidno mešanje.

2. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, sklonite je sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.

3. Masu presuti u sud obložen papirom za pečenje ili alu-folijom, rasporediti je po celoj površini i ostaviti da se ohladi.

4. Ohlađenu alvu prevrnuti na radnu površinu i iseći na parčiće. Servirati na činiju i ukrasiti orasima, cimetom ili čokoladnim prelivom.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)