ZAŠTO NE BISTE NAPRAVILI MALO DRUGAČIJI DESERT NEGO INAČE: Griz-alva samo za one koji vole slatko uz kaficu
ODUŠEVIĆE vas ova orijenralna poslastica koja se savršeno slaže uz domaću kaficu
                                                                                    Foto Printskrin Youtube
Sastojci:
* 1/2 kg griza
* 1/2 kg šećera
* 1/2 l mleka
* 100 g iseckanih oraha
* 250 g maslaca
Priprema:
1. U tiganju s rastopljenim maslacem tri minuta pržiti orahe. Uz neprekidno mešanje, dodati griz dok ne dobije svetlozlatnu boju. Zatim dodati šećer i postepeno dolivati mleko uz neprekidno mešanje.
2. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, sklonite je sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.
3. Masu presuti u sud obložen papirom za pečenje ili alu-folijom, rasporediti je po celoj površini i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu alvu prevrnuti na radnu površinu i iseći na parčiće. Servirati na činiju i ukrasiti orasima, cimetom ili čokoladnim prelivom.
(Stil)
                    
                    "PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
                    
                    "ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
                    
                    
                    
                    
                                        
                                        
                                
                                        
                                        
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Komentari (0)