SNIKERS BAJADERA: Već možete zamisliti ukus koji se ne zaboravlja
PROBAJTE, nećete joj odoleti.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* voda, 100 ml
* vanilin šećer, 2 kesice
* margarin, 125 g
* čokolada za kuvanje, 100 g
* mleveni keks, 200 g
* neslani kikiriki, 150 g
Za glazuru:
* čokolada za kuvanje, 100 g
* ulje, 2 kašike
Za posipanje:
* neslani kikiriki, 50 g
Priprema:
- U šerpu usuti šećer, dodati vanilin šećer, sipati vodu, izmešati i staviti na vatru.
Kada provri dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi, pa skloniti šerpu sa vatre. Dodati čokoladu za kuvanje i mešati varjačom dok se čokolada ne otopi. Umešati mleveni keks, seckani kikiriki i izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Smesu rasporediti u uljem podmazan pleh.
Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari, pa naneti preko smese u plehu. Posuti seckanim kikirikijem i ostaviti da se kolač ohladi i stegne. Bajaderu seći na štanglice, pa poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠENO PECIVO ZA DAN ZALjUBLjENIH: Mini-pice od hleba (VIDEO)
13. 02. 2024. u 12:00

NEODOLjIVA RAPSODIJA SLATKIH UKUSA: Kokos pita, svi će vam tražiti recept
11. 02. 2024. u 17:24

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)