BAŠ ZA UŽIVANJE, PROBAJTE, JESTE POSEBAN, A NIJE ZAHTEVAN: Preukusni rolat sa mandarinama
OKO porekla ovog rolata nikako da se slože Mađari i Šveđani, ali ga širom Evrope prave i u slast jedu.

Foto Shutterstock
Kora se peče na poseban način, pa sigurno neće pucati kada savija.
Sastojci:
* belanca, 6
* so, na vrh noža
* šećer, 6 kašika
* ulje, 1 kašika
* gustin, 2 kašike
* kompot od mandarine, 1 manja konzerva
* šlag, 500 ml
* čokolada, 70 g
* mleko, 2 kašike
* ulje, 1 kašičica
* lešnik, pečeni, 100 g
Priprema:
- Belanca mutite mikserom, prvo lagano, a onda dodajte malo soli i nastavite sa mućenjem dodajući jednu po jednu kašiku šećera i kašiku ulja. Pred kraj špatulom umešajte gustin i po želji malo vanila ekstrakta.
- Smesu stavite u veliku kesu, pa joj odsecite vrh. U manji pleh stavite pek papir, malo ga pouljite, pa preko papira popreko istiskujte "kobasice" od belanaca, jednu do druge. Pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.
- Pečenu koru prevrnite na drugi papir, skinite onaj na kome se kora pekla i ostavite da se prohladi.
- Za to vreme unutite šlag, krupno istucajte pečene lešnike i stavite čokoladu da se otopi.
- Koru premažite šlagom, pospite delom pečenih lešnika i rasporedite oceđene kriške mandarina. Uvijte rolat uz pomoć papira, premažita ceo rolat šlagom, pa prelijte topljenom čokoladom i pospite preostalim lešnicima.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)