SOČNE, ZALIVENE I ZDRAVE - TULUMBE IZ RERNE: Probajte i uverite se sami
ZDRAVA varijanta naše omiljene poslastice.
Potrebno:
* voda, 400ml
* So, prstohvat soli
* brašno, 300g mekog brašna T-400
* prašak za pecivo,1/2 kesice
* jaja, 4 kom.
Sirup:
* 800ml vode
* 800g šećera
Kako pripremiti:
U odgovarajuću posudu sipati vodu, dodati ulje i prstohvat soli. Staviti da provri.
Smanjiti temperaturu, da bude srednje jačine, i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo. Mešati energično varjačom dok se testo ne napravi kao lopta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se testo prohladi. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, neprestano muteći mikserom (nastavcima za testo).Pleh od el. šporeta prekriti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.Testo staviti u špric za tulumbe i istiskivati ga na pek papir (testo sam odsecala kuhinjskim makazama). Dužinu tulumbi odredite sami, po želji.Stavite tulumbe da se peču. Ja sam ih pekla 35 minuta. Nikako ne otvarati prilikom pečenja!U odgovarajuću posudu staviti vodu i šećer. Staviti na srednju temperaturu da provri. Kuvati 20 minuta. Sirup skloniti sa vatre i ostaviti ga pet minuta da odstoji. U sirup možete, po želji, pri kraju kuvanja da ubacite pola limuna isečenog na krugove.Hladne tulumbe preliti vrelim sirupom. Dok se sirup ohladi na sobnoj temperaturi tulumbe 2-3 puta preokrenuti u sirupu.
(Žena, Super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Čuvena begova čorba sa kurkumom
09. 12. 2023. u 14:56
NAJBOLjI POSNI RUČAK SA KISELIM KUPUSOM: Podvarak sa suvim šljivama
08. 12. 2023. u 14:35
SLAVSKA SALATA SA RIBOM I CVEKLOM: Neverovatna zamena za rusku salatu
08. 12. 2023. u 16:00
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
OVO JOŠ NIJE VIĐENO U PARLAMENTU: Pogledajte kako poslanik pokušava da spreči usvajanje zakona (VIDEO)
TAJVANSKI poslanik postao je hit na društvenim mrežama nakon što je na bizaran način pokušao da spreči donošenje zakona – zgrabio je predlog zakona i istrčao iz parlamenta.
20. 05. 2024. u 19:49
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)