KREMASTA GLAZURA SA KAFOM I MEKANE KORE : Neodoljiva Čoko-vanila torta najlepši spoj ukusa

Novosti online

16. 12. 2023. u 15:30

ČOKOLADNE torte su uvek dobar izbor za svečane i praznične trpeze.

КРЕМАСТА ГЛАЗУРА СА КАФОМ И МЕКАНЕ КОРЕ : Неодољива Чоко-ванила торта најлепши спој укуса

Foto Shutterstock

Tortasa čokoladom i vanilom pravi je klasik među poslasticama. Ova poslastica pravi se od 2 čokoladne kore u koje ide i kafa, a između njih se nalazi krem i kora sa vanilom. Glazura je izuzetno kremasta, a nema sumnje da će se ukus dopasti svima.

Potrebno:

* 3 šolje brašna
* 1,5 kašičica praška za pecivo
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1,5 kašičica soli
* 1,5 šolja putera
* 2 šolje šećera
* 4 jajeta
* 1/4 šolje grčkog jogurta
* 1,5 šolja punomasnog mleka
* 1 kašika ekstrakta od vanile
* 3/4 šolje kakao praha
* 1/4 šolje vrele kafe

Za glazuru:

* 2 šolje omekšalog putera
* 4 šolje šećera u prahu
* 1 kašika ekstrakta od vanile
* 1/2 šolje kakao praha
* 1/4 šolje slatke pavlake

Recept za tortu sa čokoladom i vanilom:

U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj činiji umutite puter i šećer, Ubacujte jaja jedno po jedno i miksajte. Ubacite grčki jogurt i ekstrakt od vanile, pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka i mleko, pa miksajte na manjoj brzini. Odvojite 1/3 smese, a u preostali deo ubacite kakao prah i kafu. Smesu sa čokoladom i kafom prebacite u 2 ista pleha, a odvojedni ostatak u treći pleh. Pecite kore za tortu 25-30 minuta na 180°C.

Ostavite da se kore ohlade 5 minuta, izvadite iz pleha, nožen ostružite površinski sloj i ostavite da se potpuno ohlade pokrivene. Počnite sa pravljenjem glazure tako što ćete umiksati puter i šećer u prahu, pa dodajte ekstrakt od vanile i ponovo umiksajte. Jednu šolju glazure ostavite sa strane. U preostali deo, dodajte kako prah i spajte slatku pavlaku i miksajte oko 4 minuta, dok ne dobijete svetliji krem. Jednu čokoladnu koru premažite delom čokoladne glazure. Preklopite drugom korom od vanile, pa premažite tortu glazurom odvojenom sa strane. Poklopite drugom čokoladnom korom, pa premažite ostatak čoko glazure. Viljuškom možete dekorisati čokoladnu glazuru na torti.

(StvarUkusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE KRIV: Holger Rune otkrio nepoznate detalje o Novaku!