ČUVENA NORVEŠKA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA: Penasta, meka i puna badema - čisto uživanje (VIDEO)

Novosti online

11. 11. 2023. u 17:30

TORTA na norveški način je sve što vam je potrebno od laganih i finih recepata.

ЧУВЕНА НОРВЕШКА ТОРТА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Пенаста, мека и пуна бадема - чисто уживање (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jujtub/Najbolji recepti

Za testo:

100 grama mekog maslaca

100 grama šećera

4 žumanca
Pola šolje mleka
1 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

1 jaje

70 grama šećera
1 keseica vanil šećera
25 grama kukuruznog skroba
350 ml Mleka
200 grama maslaca
250 grama slatke pavlake

Foto: Printskrin Jujtub/Najbolji recepti

Za preliv:

4 belanca

prstohvat soli
bademi za dekoraciju

Foto: Printskrin Jujtub/Najbolji recepti

 

Priprema:

Sa žicom za mućenje u dubljoj šerpi umutite jedno jaje i 70 grama šećera. Potom dodajte vainl šećer, kukuruzni skrob i oko 350 ml mleka. Stavite sve na šporet i kuvajte dok neprestano mešate. Kada skuvate fil, sklonite ga s ringle da se prohladi, a kada se prohladi u njega umešajte oko 200 grama maslaca. Pa opet ostavite da se prohladi u frižideru.

Foto: Printskrin Jujtub/Najbolji recepti

Dok se fil hladi, spremite koricu tako što ćete umutiti 4 žumanca, mleko, maslac, šećer, brašno i prašak za pecivo. Zatim umutite 4 belanca kojima ste dodali prstohvat soli. U širu tepsiju, na pek papiru razvucite testo, a preko njega stavite belance i bademe. Ispecite dok sve ne porumeni. Zatim koricu presecite na pola.

Umutite slatku pavlaku pa dodajte u ohlađen fil koji ste prethodno kuvali. Pa tako gotovim filom nafilujte jednu koru i preko stavite drugu koru. Isecite i poslužite.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti