NAJMEKŠI KOLAČ OD 3 SASTOJKA KOJEG SVI OBOŽAVAJU: Japanski čizkejk obara s nogu, a pravi se očas posla (VIDEO)

Novosti online

22. 10. 2023. u 18:30

DONOSIMO vam recept za kolač koji se pravi od samo tri sastojka, a koji je oduševio mnoge domaćice.

НАЈМЕКШИ КОЛАЧ ОД 3 САСТОЈКА КОЈЕГ СВИ ОБОЖАВАЈУ: Јапански чизкејк обара с ногу, а прави се очас посла (ВИДЕО)

Foto Printskrin KJutjub/ ochikeron

Japanski čizkejk postao je veoma popularan, a domaćice ga posebno obožavaju jer ne zahteva mnogo namirnica kao ni previše vremena. Osim toga, veoma je ukusan, a izgleda prelepo.

Sastojci:

3 jajeta 120 g bele, mlečne ili crne čokolade 120 g mekanog krem sira

Priprema:

Za pripremu ovog preukusnog kolača potrebna je okrugla modla za kolače 15 cm, pleh i mikser.

Odvojiti žumanca od belanca. Zatim, staviti čokoladu u veću metalnu činiju ili šerpu, pa je otopiti na pari iznad šerpe sa ključalom vodom. Potom, u čokoladu dodati krem sir i dobro umešati, a kada se smesa ujedini, skloniti sa pare i dodati u smesu 3 žumanceta.

U drugoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg, pa trećinu šnea dodati u smesu od krem sira i pažljivo umešati špatulom. Zatim ponoviti postupak još dva puta dok se ne umeša sav sneg.

Foto Printskrin KJutjub/ ochikeron

Uljem ili puterom podmazati papir za pečenje i obložiti modlu za kolače, a zatim sipati smesu za kolač u modlu pa nekoliko puta lagano lupiti po kuhinjskom pultu kako bi balončići vazduha izašli iz smese.

Sipati u tepsiju vrelu vodu, pa staviti modlu na nju i peći na 170 stepeni 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stepeni. Isključiti rernu i ostaviti kolač u njoj još 15 minuta. Kad je kolač gotov, ostaviti ga da se dobro ohladi, pre sečenja. Kolaš možete posuti prah šećerom.

Prijatno!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...