KREMASTI KOLAČ OD SAMO PAR SASTOJAKA: Topi se u ustima, a gotov je za 15 minuta
DONOSIMO vam neodoljivi recept za kremasti kolač koji se sprema za 15 minuta.
 
                                                                                    Foto: Printskrin Jutjub/ Aurora Recepti
Sastojci:
1 celo jaje
 
3 kašike mlake vode
3 kašike šećera
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike brašna
Za krem je potrebno:
800 ml vode
3 kesice pudinga od vanile
200 g šećera
Priprema:
Mikserom mutiti žumanca uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodati vodu, brašno i prašak za pecivo sve zajedno umutiti. Smesu izliti u kalup i staviti da se peče, na 200 stepeni oko 10-ak minuta.
Skuvati puding od vanile i sipati ga u umućena belanca. Umutiti mikserom i krem nasuti preko kore i ostaviti da se hladi. Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač.
(Stil)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)