RAFAELO KUGLICE OD SAMO TRI SASTOJKA: Neodoljiva poslastica od kokosa koju svi obožavaju
NEMA kome se ne dopadaju male, neodoljive kuglice od kokosa poznatije kao rafaelo.
Recepti po kom mogu da se prave su razni, a evo jednog brzinskog. Sve što vam treba jesu samo tri sastojka, a priprema je više nego jednostavna.
Sastojci:
250 grama kokosa
170 ml kondenzovanog mleka
15 lešnika ili badema
Priprema:
Šolju kokosa pomešajte sa kondenzovanim mlekom i mešajte dok se ne sjedini. Kada dobijete kompaktnu smesu, uzimajte male delove i formirajte kuglice.
Utrljavajte je između dlanova, pa u sredinu stavljajte po jedan lešnik ili badem, zavisi za šta ste se odlučili. Svaku kuglice uvaljajte u preostali kokos i ohladite dobro u frižideru pre posluživanja.
(Telegraf)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA KREM TORTA: Topi se u ustima - nema kremastije poslastice
23. 08. 2023. u 19:00
"REČ NIJE PROGOVORIO": Prvi susret Sergeja Ćetkovića sa bosanskom zvezdom
26. 08. 2023. u 16:13
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)