FENOMENALNO POSNO MEDENO SRCE: Parira i najskupljim kolačima, neverovatno je ekonomično i priprema se veoma brzo
UKUS će vas osvojiti na prvi zalogaj jer se topi u ustima, pravićete ga ponovo!
Danas spremamo fenomenalnu brzu posnu tortu medeno srce. Ukoliko ste ljubitelj medenjaka i ovu tortu ćete svrstati u svoje favorite. Ide rame uz rame sa mnogo skupljim i komplikovanijim kolačima, a njen ukus ostavlja bez teksta. Nežan je, sočan, mirisan, sve se topi u ustima.
Mali saveti:
Što se tiče sode bikarbone, nemojte preterati da torta ne poprimi gorku notu. Ako razmišljate da dodate prašak za pecivo, nemojte to činiti, soda bikarbona daje lepšu boju i kolač je mnogo sočniji nego sa praškom za pecivo.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike začina za medenjake
- 1 kašika sode bikarbone (10 g)
- 300 ml vode
- 100 ml ulja
- 2 kašike meda
- 200 g džema od kajsije ili breskve
Pomešate sve sastojke i prepolovite na pola, torta se sastoji iz dve kore.
SASTOJCI ZA PUNjENjE:
- 300 g džema od kajsije
- 3 kašike ključale vode
SASTOJCI ZA ČOKOLADNI PRELIV:
- 150 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- 3 kašike biljne kreme za kuvanje
Ukoliko je smesa previše gusta, dodajte 1 do 2 kašike vrele vode.
Pecite na 180 stepeni ukupno 25 minuta. Prečnik tepsije je 24x36 cm.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14
PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC: Najviše se pamti po svojim arogantnim, ali bezbrižnim likovima
AMERIČKI glumac Debni Kolman, koji je igrao u holivudskim filmovima poput, "Pakleni toranj", "Od 9 do 5" i "Tutsi", umro je u 92. godini.
18. 05. 2024. u 07:48
ŠOK NA ZAPADU: Rusija poslednjih nedelja zauzela više teritorija, nego Kijev u kontraofanzivi 2023.
RUSKE snage su pri napredovanju poslednjih nedelja, uključujući u Harkovskoj oblasti, zauzele više teritorija, nego ukrajinska vojska tokom neuspešne kontraofanzive 2023. godine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na analitičare.
18. 05. 2024. u 08:18
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)