VREME JE DA PROBATE KREMBL: Super-brzi kolač sa šljivama - priprema pet minuta, pečenje pola sata
MRVIČASTI kolač se bukvalno priprema za pet minuta i peče se pola sata.

Foto: Shutterstock
Mrvičasti kolač se sprema kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko. Ovaj kolač može da se sprema i sa jabukama, višnjama ili nekim drugim voćem.
Krembl - Sastojci:
300 grama šljiva
kašika žutog šećera
kašikica cimeta
100 grama butera
100 grama žutog šećera
100 grama integralnog brašna
40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica
Krembl - Priprema:
Prvo operite šljive, isecite ih na pola, izbacite koštice, a onda ih sa kožicom iseckajte na komadiće. Pospite šljive kašikom žutog šećera i kašikicom cimeta, pa lepo pomešajte. Šljive sipajte u manji pleh i lepo rasporedite. Uključite rernu na 180 stepeni.
U originalnom receptu se koriste ovsene pahuljice, ali mnogi ga zamene belim brašnom,
Pošto ste završili fil u dublju posudu pomešajte 100 grama butera, 100 grama integralnog brašna i 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica. Pomešajte rukom i ne brinite što je testo poput gromuljica, jer takvo treba i da bude!
Preko šljiva pospite testo i ubacite pleh u zahrejanu rernu. Kolač se peče oko pola sata. Odnosno, čim promeni boju - gotov je.

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)