SAVRŠENI MAFINI SA ČOKOLADOM I VIŠNJAMA: U našoj kući se prave svaka četiri dana
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno mikserom umutite žumanca i šećer, u to stavite vanilin šećer i cimet, a zatim jogurt i ulje.
                                                                                    Foto: Profimeda
Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve umutite, pa u dobijenu smesu kašikom dodajte umućena belanca i pažljivo sjedinite. U kalupe za mafine, koje ste prethodno premazali uljem ili puterom, sipajte testo do vrha, u svaki kalup ubacite 5-6 višanja i pospite čokoladnim mrvicama ili čokoladom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko pola sata. Kada se mafini malo ohlade, pospite šećer u prahu i poslužite.
Potrebno je:
- 3 jajeta
 - 120 g belog šećera
 - 60 g žutog šećera
 - 160 g belog brašna
 - 100 ml jogurta
 - 100 ml ulja
 - kašičica vanilin
 - šećera
 - kašičica cimeta
 - puna kašičica praška za pecivo
 - 200 g višanja
 - čokolada ili čokoladne mrvice
 - šećer u prahu za posipanje
 
                    
                    "PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
                    
                    "ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
                                        
                                        
                                
                                        
                                        
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Komentari (0)