KREMASTA SUPA OD LAZANJA: Za hladne večeri, kremasta supa od lazanja
Ukus lazanja sada možete uživati bez pecanja i pečenja – u kremastoj, mirisnoj supi koja greje dušu. Sve omiljene arome italijanske kuhinje u jednoj utešnoj činiji – rikota, mocarela i marinara sos savršeno se slažu u kremastoj supi od lazanja.
FOTO: Novosti
Sastojci
Preliv od rikote:
- 1 ½ šolje rikote
- ⅓ šolje parmezana
- so, biber, prstohvat muškatnog oraščića
Supa:
- 1 kašika maslinovog ulja + 1 kašika putera
- 1 kašika belog luka
- 450 gr mlevene govedine
- 1 kašičica mešavine začina (italijanski začin, paprika, origano, so, biber, ljuta paprika)
- 700 g marinara sosa (paradajz, beli luk, luk, maslinovo ulje, bosiljak, origano, so)
- ½ šolje guste pavlake
- 110 ml goveđeg bujona
- 340 g listova za lazanje, izlomljenih
- 2 kašike peršuna, 2 kašike bosiljka
- ¼ šolje parmezana
- ⅓ šolje mocarele
Priprema
Pomešajte rikotu, parmezan i začine – ostavite sa strane. U šerpi zagrejte ulje i puter, dodajte beli luk, pa govedinu i začine. Pržite do zlatno smeđeg. Umešajte marinara sos, pavlaku i bujon. Dovedite do ključanja. Dodajte izlomljene listove lazanja i kuvajte 14–16 minuta. Umešajte bosiljak, peršun, parmezan i mocarelu. Sipajte supu u činije i svaku porciju prelijte kašikom rikote.
Brzo, kremasto i aromatično – lazanja na kašiku!
Uživajte!
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
Komentari (0)