PEČENI PARADAJZ SA TIKVICAMA: Recept za sočnu salatu
Mirišu neverovatno, imaju još bolji ukus, a možete ih čak čuvati u teglama i uživati u letu tokom cele godine.

FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2-3 srednje tikvice (isečene ili prepolovljene)
- 1 kg paradajza (prepolovljenog)
- 5-6 čenova belog luka (celi, oljušteni)
- 1 glavica crnog luka (iseckana na kockice, opciono)
- 1 sveža ljuta papričica (ili po ukusu)
- 2 kašike začina ( pomešajte origano, majčinu dušicu, ruzmarin i bosiljak)
- so i sveže mleveni biber
- oko ½ šolje maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 170°C. Poređajte kriške tikvica u veliki pleh za pečenje. Rasporedite polovine paradajza, beli luk, crni luk i čili preko. Začinite mešavinom suvih začina, solju i biberom. Ravnomerno prelijte maslinovim uljem. Pecite oko 2 sata, dok povrće ne omekša i blago se ne karamelizuje. Ako više volite sočniju teksturu, skratite vreme pečenja. Poslužite odmah ili prebacite smesu u sterilisane tegle dok je još vruća.
Prijatno!

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)