DOMAĆA ČORBA SA MESOM, POVRĆEM I BULGUR PŠENICOM: Recept za ukus kao iz restorana
Ova čorba je pravo jelo „na kašiku“ — topla, bogata i zasitna, sa komadima sočne govedine, povrćem i bulgurom koji daje blagu orašastu notu i odličnu teksturu. Idealna je za porodični ručak ili večeru, naročito kad je potrebno nešto konkretno, ali zdravo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg govedine (najbolje od plećke ili vrata, iseckane na kocke)
- 4–5 krompira (srednje veličine, isečeni na kocke)
- 130 g bulgura
- 3 – 4 kašike biljnog ulja
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 velika šargarepa (rendana ili seckana na kolutove)
- 1 crvena paprika (isečena na trakice ili kocke)
- 1–2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica začina za supu
- 1 kašičica višenamenskog začina
- So i biber po ukusu
- Seckana sveži mirođija po želji
Priprema:
Stavite govedinu u veću šerpu, nalijte oko 2,5–3 l vode i pusti da provri. Sklonite penu, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 1,5–2 sata dok meso ne omekša.
Na ulju propržite luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Dodajte paradajz pastu i pržite još 1–2 minuta da razvije ukus. Kad je meso mekano, dodajte proprženo povrće u šerpu. Ubacite krompir i začine pa kuvajte 10 minuta. Dodajte bulgur i kuvajte još 15–20 minuta dok sve ne omekša i čorba se lepo zgusne. Po želji dodajte svežu mirođiju pred kraj kuvanja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZA I JEDNOSTAVNA PRIPREMA, A UKUS FANTASTIČAN: Bela riblja čorba (VIDEO)
19. 03. 2025. u 12:00

DOMAĆA ČORBA OD SREMUŠA: Savršen izbor za lagan, zdrav i hranljiv obrok
18. 03. 2025. u 11:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)