KUPUS SALATA SA ŠUNKOM I PRELIVOM OD GRČKOG JOGURTA: Savršen izbor za ukusan obrok koji možete pripremiti za manje od 15 minuta
Ova osvežavajuća salata je kombinacija hrskavog kupusa, slatke jabuke, sočne šunke i sira, obogaćena bogatim dresingom sa grčkim jogurtom i soja sosom. Savršen je izbor za brzi ručak ili prilog uz glavno jelo.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/4 glavice kupusa
- 2 šargarepe
- 1 mladi luk
- 4 kriške kuvane šunke
- 4 kriške sira
- 1 jabuka
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje (po ukusu)
Za dresing:
- 1 grčki jogurt
- 4 kašičice majoneza
- sok od pola limuna
- 2 kašičice soja sosa
- pola kašičice mlevenog kima
- pola kašičice belog luka u prahu
- So po ukusu
Priprema:
Kupus i šargarepa mogu se prilagoditi po želji, pa ako volite jači ukus, možete dodati crveni kupus ili čak crnu rotkvicu.
Ovaj recept možete prilagoditi i za vegetarijansku verziju koristeći tofu umesto šunke, a za sir možete koristiti biljne alternative.
Kupus sitno iseckajte, šargarepu narendajte, a mladi luk isecite na kolutove. Šunku i sir iseckajte na trakice, pa ih dodajte u salatu. Jabuku oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte u salatu za svežinu i slatkoću.
(still)
Preporučujemo
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)