SALATA OD PEČENIH KROMPIRA SA KISELIM KRASTAVČIĆIMA I ZAČINSKIM BILJEM: Prepuna ukusa, a jednostavna priprema
OVA salata je prepuna ukusa i savršeno će da se uklapa uz neko drugo jelo, kao prilog, ili pak možete da je jedete samu.
 
                                                                                    Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- 1 kg zlatnih krompira, celi i neoljušteni
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica fine morske soli
- ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 125 g seckanih kiselih krastavaca
- ¼ crvenog luka, oko 60 g, sitno iseckanog
- 60 g celera, oko 2 štapa, sitno iseckanog
- 30 g sveže mirođije, seckane, plus još za ukrašavanje
- 1 ½ kašike kapara, seckanih
- 30 ml majoneza
- 1 ½ kašika senfa
Pogledajte kako se pravi:
Recept za salatu od pečenih krompira sa kiselim krastavčićima i začinskim bijem:
Za ovu salatu zagrejte rernu na 232 ° C. Dovedite lonac vode do ključanja i dodajte 1 kg krompira. Vratite da provri i lagano krčkajte 25-30 minuta, ili dok krompir ne omekša i može lako da se probode nožem. Tačno vreme će se razlikovati u zavisnosti od veličine krompira.
Krompir dobro ocedite i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Koristite dno tegle da nežno razbijete odnosno pritisnete, smrvite, svaki krompir na ravnomernu debljinu od 1,5 cm. Izlomljen krompir pokapajte uljem i začinite polovinom soli i bibera. Pecite na 232 ° C 15 minuta. Preokrenite krompir i drugu stranu pokapajte uljem, a zatim začinite preostalom solju i biberom. Pecite još 12-15 minuta, ili dok krompir ne postane hrskav i zlatan na ivicama. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade, a zatim ih prebacite u posudu za mešanje.
U činiju dodajte preostale sastojke za salatu: kiseli krastavci, luk, celer, mirođiju i kapare. U maloj posudi pomešajte majonez i senf. Prelijte salatu dresingom i lagano promešajte da se sjedini. Krompir će se lagano raspasti dok mešate, što je savršeno za teksturu. Ukrasite sa još kopra po želji i uživajte!
(stvarukusa.mondo)
Preporučujemo
 
                    
                    ZAČINjENA SALATA OD KRASTAVACA I ŠARGAREPE: Savršena za prilog
02. 02. 2025. u 15:00
 
                    
                    SALATA SA DIMLjENOM PILETINOM: Biće glavna zvezda vaše slavske trpeze
26. 01. 2025. u 15:00Novosti online
 
                    
                    SALATA OD KARFIOLA I ORAHA: Lako se sprema, ukusna i zdrava
24. 01. 2025. u 11:00Novosti online
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)