POSNA ČORBA OD PROSA: Vrlo jednostavna za pripremu, ukusna i hranljiva
Fenomenalna posna čorba na vodi od prosa i povrća.
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- tri šargarepe
 - jedan koren paškanata
 - pola korena celera
 - jedan koren peršuna
 - 2 veća krompira
 - proso 3 kašike
 - manja glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - so
 - 1 kašika brašna
 - 2 litra vode
 
Priprema:
Šargarepu oguliti pa je iseći na sitne kocke. To isto uraditi sa paškanatom, celerom, peršunom i krompirom. Staviti vodu da provri pa dodati celu glavicu crnog luka. Proso oprati u nekoliko voda pa sipati. Dodati seckano povrće i kuvati oko 30 minuta dok se krompir ne raspadne. Posoliti po ukusu. Kašiku brašna razmutiti u malo vode pa dodati u čorbu. Kuvati još oko 5 minuta. Na kraju dodati beli luk sitno iseckan.
(superrecepti)
Preporučujemo
                    
                    SPREMITE UKUSNU RIBLjU ČORBU: Ljuta, začinjena, ma fantastična!
06. 12. 2024. u 11:00
                    
                    ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00
                    
                    "PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
                    
                    "ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
                    
                    
                                        
                                        
                                
                                        
                                        
                                        
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Komentari (0)