STRAĆATELA SUPA: Tradicionalni italijanski obrok - Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a čarobnog je ukusa
SUPA straćatela je tradicionalna italijanska supa. Poznata je po tome što je izuzetno lagana i ukusna, u pitanju je bistri bujon, obično od piletine ili bilo kog povrća.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 l pilećeg bujona
- 2 jajeta
- 3 kašike prezli (može i griz)
- 3 kašike rendanog parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo soli i bibera
- malo peršuna
- malo mlevene crvene paprike
Priprema:
Prokuvajte supu od piletine i začinite je po ukusu.
U činiji umutite jaja i polako dodajte prezle ili griz. Kada se sve to sjedini, ubacite rendani parmezan, začine i sitno seckani peršun pa dobro promešajte. Smesa bi trebala da bude kao neka tečna pasta.
U ključalu supu postepeno sipajte ovu smesu od jaja i mešajte sve dok ne dođe do ključanja. U početku će vam delovati kao da je voda mutna ali će se razbistriti kako se bujon bude zagrevao.
Kada provri, isključite ringlu. Pri posluživanju možete da ukrasite sa prstohvatom mlevene crvene paprike.
(Ona)

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

LjUTILA SE: Bora i Brega pijani napisali pesmu, posvetili je PEVAČICI - dugo nije pričala sa Goranom
U VREME stare Jugoslavije, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, vladao je popriličan rivalitet između dve najpopularnije grupe - "Bijelog dugmeta" i "Riblje čorbe".
28. 09. 2025. u 08:33
Komentari (0)