NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
07. 10. 2023. u 11:02
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.
Povezane vesti

MOŽETE DA GA NOSITE I NA POSAO U TERMOS ČAŠI: Potaž od bundeve, brz, jednostavan i zdrav obrok "na kašiku"
NAJBRŽA i najzdravija čorba sprema se za 15 minuta, nećete pogrešiti ako ga budete pravili svako drugi dan.
18. 06. 2025. u 09:00

KREMAST SA ŠITAKI PEČURKAMA: Bogati potaž, zasitan, da može biti i glavno jelo
Ovaj potaž je toliko bogat raznovrsnim sastojcima da vas vrlo lako može zasititi, te može biti i glavno jelo, za večeru, recimo.
27. 04. 2025. u 10:00
Najnovije iz rubrike

PEČENE BRESKVE: Pravi letnji osvježavajući desert
DO zanosnog ukusa stiže se brzo.
01. 08. 2025. u 12:59

LAGANA, ZDRAVA I PREPUNA BOJA I UKUSA: Hladna supa sa cveklom
OVA osvežavajuća hladna supa sa cveklom pravo je letnje okrepljenje.
01. 08. 2025. u 12:53

NAMAZ BOLJI OD DŽEMA: Domaći puter od kajsije
PRIPREMA je jednostavna, a rezultat je nešto između džema i voćnog krema – pravo letnje otkrovenje.
01. 08. 2025. u 07:05

CEZAR SALATA SA PILETINOM: Lagan obrok pun ukusa
Klasična Cezar salata u obogaćenoj verziji sa sočnom piletinom idealan je izbor za lagan, a zasitan obrok. Jednostavna priprema i osvežavajući ukus čine je omiljenim izborom tokom cele godine.
31. 07. 2025. u 15:00

OSVEŽAVAJUĆA LETNJA SALATA: Od pečenih paprika i patlidžana
Kombinacija pečenog povrća, svežeg luka i kremaste pavlake – savršen izbor za laganu večeru ili predjelo.
31. 07. 2025. u 14:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.