BELA ČORBA SA PILEĆIM BUJONOM: Nek se sve krčka 15 minuta
Izdinstajte posebno izgnječen beli luk, posebno seckani crni, sve na maslinovom ulju i maslacu, pa promešajte i dodajte seckanu majčinu dušicu, peršun i pileći bujon. Neka se krčka otprilike 15 minuta.

Foto Shutterstock
Snizite temperaturu, dodajte izmrvljeni hleb i ostavite na uključenoj ringli još pet minuta.
Izvadite smesu iz šerpe i preručite u blender, pa izmiksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Posle toga mešavinu vratite u šerpu, prelijte litrom ključale vode, dodajte pavlaku, so i biber po želji.
Potrebno je:
- 6 čenova belog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice crnog luka
- kašičica peršuna ili celera
- kašičica majčine dušice
- 250 ml pilećeg bujona
- kašika pavlake
- stari hleb
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)