RAVIOLI SA BIFTEKOM I SIROM: Brzo i ukusno jelo

Milena Tomasevic

25. 12. 2025. u 15:59

Nežni ravioli punjeni sirom kombinuju se sa sočnim kockicama bifteka i aromatičnim puterom sa belim lukom. Brzo se priprema i savršeno je za ukusan ručak ili večeru u danima kada želite nešto sočno i bogato ukusom.

РАВИОЛИ СА БИФТЕКОМ И СИРОМ: Брзо и укусно јело

FOTO: Novosti

Sastojci

  • 250 gr bifteka isečenog na kockice
  • 250 gr raviola sa sirom (svežih ili zamrznutih)
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 1 mala crvena čili papričica ili paprika, iseckana (po želji)
  • so i crni biber po ukusu
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Skuvajte raviole prema uputstvu na pakovanju, ocedite i ostavite sa strane. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Propržite kockice bifteka sa svih strana dok se dobro ne zapeku i potpuno skuvaju. Začinite solju i biberom, pa izvadite iz tiganja. U istom tiganju smanjite vatru i istopite puter. Dodajte beli luk i kuvajte oko 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte kuvane raviole, peršun i čili (ako koristite). Lagano promešajte da se ravioli premažu belim lukom i puterom. Kockice bifteka rasporedite preko raviola. Poslužite odmah, ukrašeno sa još peršuna i sveže mlevenog crnog bibera.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO MI JE MNOGO SMETALO: Bekvalčeva otkrila istinu o odnosu sa Vladom Georgievim