ŠAKŠUKA: Recept za savršen doručak
Ako tražite savršen doručak (ili lagani ručak) koji je pun ukusa i boja – šakšuka je pravi izbor! Ovo tradicionalno jelo poreklom sa Bliskog istoka spaja jaja u mirisnom sosu od paradajza, paprike i začina, i priprema se u jednoj tavi. Jednostavno, brzo, i neodoljivo ukusno! Idealno za vikend uživanje ili kada želite nešto novo, a lako.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 2 jaja
- 2 velika zrela paradajza
- 1 mala crvena paprika
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašičice aleve paprike (po želji i blago ljuto)
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili korijander za posipanje
Priprema
Sitno iseckajte luk i papriku. Na maslinovom ulju propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut.
Dodajte papriku i pržite 3-4 minuta dok omekša.
Dodajte iseckani paradajz i alevu papriku, posolite i pobiberite. Pržite na srednjoj temperaturi oko 10 minuta dok se sos malo zgusne.
Napravite dva mesta u sosu i pažljivo razbijte po jedno jaje na svako mesto. Poklopite i ostavite da se jaja peku 5-7 minuta, ili dok omlet ne bude po želji (mekano ili čvrsto).
Pospite svežim peršunom ili korijanderom.
Servirajte odmah, uz dobar hleb ili somun.
Prijatno!
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)