RECEPT ZA PUNJENE TIKVICE: Lagan ručak gotov za pola sata
Zdravo, brzo i baš ukusno! Punjene tikvice za sve koji traže ideju za lagan ručak – bez mnogo komplikacija, a puno ukusa.

Novosti
Punjene tikvice
Sastojci
- 5 tikvica
- 700 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa izrendana
- 1 paradajz
- 50 gr obarenog pirinča
- maslinovo ulje
- začini bosiljak, origano, svež peršun
Za preliv
3 jaja, 1 kisela pavlaka, kačkavalj
Priprema
Upržiti crni luk pa redom dodavati sastojke, beli luk, šargarepu, meso, paradajz. Kad paradajz pusti malo soka dodati obaren pirinač i krčkati još par minuta. Dodati začine i puniti prethodno izdubljene tikvice. Peći tikvice 20 minuta na 170 stepeni. Izvaditi tikvice iz rerne i na svaku staviti preliv od jaja i pavlake. Vratiti u rernu i zapeći još 15 minuta dok tikvice lepo ne porumene. Izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.
Prijatno!

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)