BRZI RUČAK: Krompir s pirinčem i lukom
Obožavaće ga svi ukućani.
Foto: Printskrin Youtube/ Natkina kuhinja
Sastojci:
* 500-600 g krompira
* 1 veća glavica crnog luka
* 50 g pirinča
* suvi začin, so, mleveni biber
Priprema:
1. Krompir očistiti i iseći na tanje listiće. Posuti ih začinom ili samo posoliti, pobiberiti i sve dobro izmešati. Luk iseći na kolutove, a pirinač dobro oprati.
2. Tepsiju dobro podmazati uljem, pa na dno staviti pola krompira. Preko rasporediti luk, a preko luka oprani pirinač. Preko pirinča drugi deo krompira.
3. Preliti s malo ulja i sipati vode da prekrije pirinač.
4. Peći na 220 stepeni oko 50 minuta da jelo lepo porumeni.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo
ČOKO ORANŽ MAFINI: Čokolada i narandža – klasika koja ne izlazi iz mode (VIDEO)
31. 05. 2025. u 20:22
LAGAN, UKUSAN I HRANLjIV: Zeleni omlet - Savršen obrok za početak dana (VIDEO)
01. 06. 2025. u 07:00
IDEALNA ZA DORUČAK, UŽINU, ILI PONETI NA POSAO: Pita sa seckanim korama i jogurtom
28. 05. 2025. u 07:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)