PRAVO FINO JELO: Pileći ragu u sosu od belog vina

Новости онлајн

25. 05. 2025. u 07:00

Pileći ragu u sosu od belog vina je lako za spremanje.

ПРАВО ФИНО ЈЕЛО: Пилећи рагу у сосу од белог вина

Foto Printscreen/Youtube/Fleisch-Rezepte

Ovaj specijalitet miriše i ima ukus kao da ste u dobrom restoranu.

Sastojci:

* 600 g pilećih prsa
* 1 mali crni luk
* 2 čena belog luka
* 150 g belog grožđa bez koštica (otprilike 1 šolja)
* 200 ml suvog belog vina 
* 200 ml pavlake za kuvanje 
* 1 kašičica  senfa
* 1 kašičica gustina (opciono, za zgušnjavanje)
* 2 grančice svežeg ruzmarina
* 1 kašika putera
* 1 kašika maslinovog ulja
* So i biber po ukusu

Priprema:

Ovaj pileći ragu u sosu od belog vina pravi je primer kako jednostavne namirnice, uz malo truda i dobar recept, mogu dati jelo dostojno svečanog stola. Spoj piletine, suvog vina, kremastog sosa i nežne slatkoće grožđa stvara balans ukusa koji svima prija.

Idealno za nedeljni ručak, romantičnu večeru ili kada želite da iznenadite goste nečim neobičnim, a opet jednostavnim.

Piletinu isecite na kockice ili trake, posolite i pobiberite. U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, pa propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite, pa ubacite piletinu. Pržite je dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Sipajte vino i dodajte ruzmarin. Kuvajte 5–6 minuta dok alkohol ne ispari, a piletina upije arome. Dodajte grožđe, pavlaku i senf. Po potrebi dodajte kašičicu gustina razmućenog u malo hladne vode ako želite gušći sos. Kuvajte još 5–10 minuta na tihoj vatri, dok se sos lepo zgusne i piletina potpuno omekša. Izvadite grančice ruzmarina, proverite ukus i po potrebi dosolite.

Servirajte preko skuvanih taljatela.

Prijatno!

(Stvar Ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STAZE KOSMETA - ĐAKOVICA: Ko srcem mrzi taj je u zatvoru, mi smo na slobodi... (VIDEO)