KO BI REKAO DA JE SA PEČURKAMA: Burger bez mesa, sočan i neodoljivog ukusa
Malo ljutkast i mnogo ukusan, ovaj burger je odlična zamena za "pravi", kada vam dosadi meso.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 4 velike pečurke
- srednje velika glavica luka
- 2 belanceta
- biber
- soja sos
- prezle
- maslinovo ulje
- pola male čili papričice
- kajzerice
Priprema:
Pečurke i luk usitnite zajedno u secku tako da dobijete finu, homogenu smesu. Zatim dodajte belanca, biber, soja sos, sitno seckanu čili papričicu i maslinovo ulje pa dobro promešajte (možete i rukama). Tako dobijenoj smesi dodajte onoliko prezli koliko je potrebno da se od nje mogu oblikovati burgeri. Rukama formirajte burgere i složite ih u pleh, obložen pek papirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 30–ak minuta pa poslužite na polovini kajzerice, uz salatu po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SA BEŠAMELOM I PEČURKAMA: Vegetarijanski kroketi, nećete prestati da ih jedete
25. 04. 2025. u 11:30

RECEPT ZA KOMPLET LEPINjU: Kako da sami napravite najbolji doručak na svetu
25. 04. 2025. u 07:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)