SA ŠMEKOM SLANINICE: Domaćinski kelj
Ako volite da jedete kašikom, ali vam nepcima prija i ukus roštilja, ovaj spoj kelja sa slaninicom pravi je izbor za vas.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1 kg kelja
- 300 g krompira
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- so, biber
- 40 g sušene slanine
- 40 g crnog luka
- 20 g brašna
- 2 čena belog luka
- kim, po želji
Priprema:
Glavicu kelja podelite na četiri dela, odstranite oštećene i čvrste delove pa ga isecite na široke rezance. Krompir oljuštite i isecite na kocke. Sve zajedno stavite u posudu sa malo vruće vode. Pospite mešavinom suvih začina, malo posolite, posudu poklopite i kuvajte. Na zagrejanom ulju lagano prodinstajte naseckanu slaninu i crni luk, pa dodajte kelju. Pred kraj kuhanja umešajte brašno razmućeno u malo vode, naseckani beli luk i biber. Po želji možete dodati i usitnjeni kim.
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)