ZAPEČENE NJOKE U BELOM SOSU: Izdašno, kremasto jelo koje će obožavati cela porodica
Ovaj recept se sprema veoma brzo i sa malo sastojaka, a izuzetno je ukusan i lagan.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Rosy’s salt&pepper
Sastojci:
- Njoke 500 g
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Mleko 200 ml
- Parmezan 100 g
- Maslac 2 kašike
- Brašno 2 kašike
- Beli luk 2 čena
- So i biber po ukusu
- Muskatni oraščić po želji
Priprema:
Skuvajte njoke prema uputstvu na pakovanju, a zatim ih ocedite. U tiganju otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite ga dok ne postane zlatno-smeđi. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu (bešamel sos). Kuvajte 1-2 minuta da se brašno malo zapeče. Postepeno dodajte mleko i pavlaku za kuvanje, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte sos dok se ne zgusne, zatim dodajte rendani parmezan, so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Mešajte dok se parmezan potpuno ne otopi.
Umešajte kuvane njoke u sos i dobro ih obložite. Prebacite njoke u posudu za pečenje i pospite dodatnim parmezanom po vrhu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, ili dok vrh ne postane zlatno-smeđi. Pre serviranja, pospite svežim peršunom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PILEĆI KARABATACI U SOSU OD BELOG VINA I PAVLAKE: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti
03. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ŠNICLE U PIVSKOM SOSU: Meso meko kao puter, ukusno i sočno (VIDEO)
01. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

TRADICIONALNI TURSKI RECEPT ZA SARMICE OD ZELjA: Harmonija ukusa u svakom zalogaju
26. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
22. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)