POSNI ĐUVEČ ZA NAJBOLJI RUČAK: Starinsko jelo bogato povrćem će oduševiti sve
Ako postite ili nemate nikakvu ideju šta biste spremali, ovaj recept je savršena opcija.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 krompira
- 4 šargarepe
- 250 g zelene boranije
- 250 g graška
- 250 g seckane paprike
- 150 g pirinča
- 250 ml paradajz pirea
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- mešavina suvih začina, po ukusu
- ulje, po potrebi
- so i biber, po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovo posno jelo, prvo iseckajte crni i beli luk, isecite i pripremite povrće. Ispržite beli i crni luk na ulju, potom ubacite šargarepu i prodinstajte je, pre nego što dodate ostalo povrće. Prelijte povrće sa 240 ml vode i ostavite da se dobro skuva.
Začinite po svom ukusu, a zatim ubacite paradajz pire i pirinač. Ostavite da se još malo kuva, a nakon toga prebacite sve u vatrostalnu posudu. Rernu zagrejte na 250 stepeni i pecite đuveč dok voda ne ispari. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00

VARIVO OD KELjA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
29. 11. 2024. u 13:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

U JEKU DAČINOG RAZVODA: Oglasila se Nataša Bekvalac
ĆERKA pevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, Hana Ikodinović, nedavno je napustila Srbiju i sa majkom otišla u Madrid, gde će se školovati.
16. 09. 2025. u 19:27
Komentari (0)