POSNI ĐUVEČ ZA NAJBOLJI RUČAK: Starinsko jelo bogato povrćem će oduševiti sve
Ako postite ili nemate nikakvu ideju šta biste spremali, ovaj recept je savršena opcija.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 krompira
- 4 šargarepe
- 250 g zelene boranije
- 250 g graška
- 250 g seckane paprike
- 150 g pirinča
- 250 ml paradajz pirea
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- mešavina suvih začina, po ukusu
- ulje, po potrebi
- so i biber, po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovo posno jelo, prvo iseckajte crni i beli luk, isecite i pripremite povrće. Ispržite beli i crni luk na ulju, potom ubacite šargarepu i prodinstajte je, pre nego što dodate ostalo povrće. Prelijte povrće sa 240 ml vode i ostavite da se dobro skuva.
Začinite po svom ukusu, a zatim ubacite paradajz pire i pirinač. Ostavite da se još malo kuva, a nakon toga prebacite sve u vatrostalnu posudu. Rernu zagrejte na 250 stepeni i pecite đuveč dok voda ne ispari. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00

VARIVO OD KELjA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
29. 11. 2024. u 13:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)