POSNI ĐUVEČ ZA NAJBOLJI RUČAK: Starinsko jelo bogato povrćem će oduševiti sve
Ako postite ili nemate nikakvu ideju šta biste spremali, ovaj recept je savršena opcija.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 krompira
- 4 šargarepe
- 250 g zelene boranije
- 250 g graška
- 250 g seckane paprike
- 150 g pirinča
- 250 ml paradajz pirea
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- mešavina suvih začina, po ukusu
- ulje, po potrebi
- so i biber, po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovo posno jelo, prvo iseckajte crni i beli luk, isecite i pripremite povrće. Ispržite beli i crni luk na ulju, potom ubacite šargarepu i prodinstajte je, pre nego što dodate ostalo povrće. Prelijte povrće sa 240 ml vode i ostavite da se dobro skuva.
Začinite po svom ukusu, a zatim ubacite paradajz pire i pirinač. Ostavite da se još malo kuva, a nakon toga prebacite sve u vatrostalnu posudu. Rernu zagrejte na 250 stepeni i pecite đuveč dok voda ne ispari. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo
ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00
VARIVO OD KELjA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
29. 11. 2024. u 13:00
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
Komentari (0)