PEPIJAN PILETINA: Jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa

Новости онлине

27. 11. 2024. u 13:05

Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za 6 osoba
  • 1 kg piletine
  • glavica crnog i belog luka
  • 50 g suvih semenki bundeve, oljuštenih
  • 50 g semenki susama
  • kašičica cimeta 
  • 4-5 paradajza
  • 50 g soka od paradajza 
  • 10 zrna bibera
  • čili 
  • smeđi pirinač

Priprema:
Pile isecite na komade, pa stavite u lonac i prelijte sa 1,5 litara vode. Poklopite i prokuvajte oko 20-30 minuta dok piletina ne pusti masnoću. Nastalu supicu čuvajte za kasniji postupak. Za to vreme pripremite semenke bundeve i susama, prepržiti ih da postanu smeđi i potom stavite na ubrus da se ohlade i odmaste. Seckani paradajz, cimet, sok od paradajza i ljutu papriku prepržite bez ulja, pa sve prespite u blender i izblendajte. Izvadite piletinu, propržite je na ulju, prelijte smesom iz blendera, pa krčkajte desetak minuta, uz povremeno dolivanje supe. Služite piletinu uz kuvani pirinač.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

PROBIJENE BARIKADE ISPRED KAPITOLA: Haos u Vašingtonu, masovna hapšenja i veliki neredi (VIDEO)