ZAPEČENE NJOKE SA MLEVENIM MESOM: Jelo koje će vas zadiviti savršenom kombinacijom ukusa
Ako nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru, zapečene njoke sa mlevenim mesom u paradajz sosu su naš predlog.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g njoki
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 150 g rendane gaude
- bosiljak
- 400 g paradajz-pelata
- parmezan
- so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Ubaciti mleveno meso, posoliti i pobiberiti, te dinstati uz mešanje dok ne promeni boju. Potom dodati usitnjeni paradajz-pelat, dodati sušeni ili sveži bosiljak, smanjiti vatru i dinstati uz mešanje još 30 minuta. Umešati parmezan i skloniti sa vatre. Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i prebaciti u vatrostalnu činiju. Dodati meso i rendanu gaudu, promešati i peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Posuti sa još malo gaude i odmah poslužiti.
(net.hr)
Preporučujemo
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
Komentari (0)