GURMANLUK ZA PETICU: Preukusne teleće šnicle u vinu

Новости онлине

19. 09. 2024. u 13:14

Teleće šnicle su uz dodatak vina i bujona mnogo sočnije.

ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6-7 velikih telećih šnicli, prepolovljenih
  • 170 g belog brašna
  • 2 jajeta
  • ½ kašike mešavine suvih začina
  • Ulje
  • 3-4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike sitno iseckanog peršuna
  • 200 ml crnog vina
  • 200 ml goveđeg bujona

Priprema:

Za teleće šnicle, u srednjoj posudi za mešanje umutite jaja i pomešajte sa mešavinom suvih začina. Sipajte brašno u drugu posudu za mešanje srednje veličine. Zagrejte veliku količinu ulja u velikom, dubokom tiganju, na visokoj tepmeraturi. Zagrejte rernu na 250 °C.

Svaku polovinu šnicle prvo umočite u brašno, a zatim u jaja. Pažljivo stavite u tiganj. Pržite i okrenite nakon dva minuta. Nakon otprilike 4-5 minuta, isključite vatru i izvadite šnicle iz tiganja.

U vatrostalnoj posudi složite šnicle u redove. Između svakog reda poređajte beli luk i peršun. Nakon toga, meso ravnomerno prelijte crvenim vinom i nakon toga goveđim bujonom. Pokrijte posudu i stavite u rernu. Pecite pokriveno 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

ŠEŠELJ O BOLNOJ ISTINI: Predsednik SRS otkrio zašto je Kijev danima izbegavao razmenu tela poginulih vojnika