KADA VAM SE JEDE NEŠTO "POSEBNO": Recept za terijaki biftek
IDEALAN recept za sve ljubitelje bifteka.

Foto: Pixabay
Potrebno je:
2 dl terijaki sosa za mariniranje mesa, 1,5 dl sveže ceđenog soka od narandže, 4 šnicle bifteka, 2 kašike meda, 2 kašičice rendane narandžine kore, glavica crnog luka, 4 kašike ulja, kašika skrobnog brašna, 200 g pirinča, salata po želji
Priprema:
U činiji pomešajte terijaki sos, skrobno brašno, sok od narandže i rendanu koru, pa dobro umutite. Isecite bifteke na duguljaste trakice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite meso, pa dodajte sitno iseckan crni luk.
Dinstajte desetak minuta, dodajte med i terijaki sos sa sokom i korom od narandže. Kuvajte još pet minuta, pa sa svom tečnošću iz tiganja, stavite preko pirinča, koji ste prethodno skuvali. Ostavite da odstoji pet minuta, da bi deo "soka" natopio pirinač i poslužite uz salatu po želji.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)