ZA LJUBITELJE MORSKIH PLODOVA: Isprobajte recept za morsku salatu
AKO ste ljubitelj morskih plodova ovo je pravi recept za vas!
Foto: Pixabay
Potrebno je:
1/4 glavice crvenog kupusa, 250 g pirinča, 300 g očišćenih škampa, 100 g očišćenih oraha, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 0,5 dl vinskog sirćeta, 1,5 dl maslinovog ulja, veza peršuna, crvena paprika šilja, kašika senfa, so, biber
Priprema:
Pirinač operite, obarite i ocedite. Očistite i sitno iseckajte crveni kupus i crni luk, a škampe operite. Iseckajte orahe. U činiji umutite sirće, kašiku senfa i pola kašičice soli, pa postepeno dolivajte ulje i mutite dok ne dobijete homogeni sos.
Na kraju umešajte sitno seckani beli luk i peršun i malo bibera. U dubljoj činiji pomešajte crveni kupus, škampe i papriku, isečenu na tanke šnite. Prelijte sosom sa peršunom, pospite orasima i promešajte.
Ostavite da odstoji 5-10 minuta i poslužite tako što ćete na dno tanjira staviti kuvani pirinač, a preko sve sastojke iz činije.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
Preporučujemo
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
VIDITE SNIMAK - ŠUTIRAJU GA: Vujadin Savić napadnut u Beogradu - usred tržnog centra (VIDEO)
BIVŠI fudbaler Crvene zvezde navodno je napadnut u jednom tržnom centru u Beogradu.
18. 12. 2025. u 22:08
Komentari (0)