PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Recept za preukusne ćufte u paradajz sosu
Ovaj klasični recept donosi jednostavnu pripremu, ali i neodoljivu kombinaciju sočnih ćufti od mešanog mesa, u paradajz sosu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Sherpica Recipes
Sastojci:
- mešano mleveno meso 400 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 2 čena
- prezle 3 kašike
- 1 jaje
- biber po ukusu
- suvi biljni začin po ukusu
- bosiljak po ukusu
- so po ukusu
ZA SOS:
- ulje 4 kašike
- kuvani sok od paradajza 3 dl
- voda 2 dl
- brašno 2 kašike
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk, dodajte mleveno meso, prezle i jaje, začinite po ukusu i dobro umesite. Od smese napravite 12 ćufti, uvaljajte ih u brašno i propržite na vrelom ulju. Zatim dodajte brašno, propržite ga, pa nalijte paradajz-sokom i vodom. Krčkajte 20 minuta. Povremeno protresite šerpu, a pred kraj kuvanja dodajte nekoliko listova bosiljka. Servirajte sa pireom od krompira.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)