KARAĐORĐEVA ŠNICLA: Svi je volimo, a evo kako se pravi

Novosti online

04. 05. 2024. u 07:00

Svaki zalogaj je gurmanski doživljaj, čisto uživanje.

КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА: Сви је волимо, а ево како се прави

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1kg svinjskog filea
  • 200gr kajmaka
  • so, ulja dovoljno da potone pola šnicla
  • brašno

Sastojci za paniranje:

  • 6 kašika prezli
  • 6 kašika brašna
  • so, biber
  • 2 jaja

Za pripremu krompirića: 

  • 5,6 krompira
  • začinska paprika
  • so, biber
  • ulje
  • ruzmarin

Tartar sos:

  • sok od pola limuna
  • 3, 4 kisela krastavčića
  • oko 250 gr majoneza
  • oko 180gr pavlake
  • peršun
  • malo soli

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite pa ga začinite sa biberom, soli, paprikom, uljem i ruzmarinom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat vremena.

Meso za Karađorđevu šniclu dobro istucite čekićem, posolite, premažite sa kajmakom pa umotajte u rolnu.

Umutite jaja, a u dve posebne posudite sipajte prezle i brašno. Rolat najpre uvaljajte u brašno, pa u jaja, a onda u prezle.

U dublji tiganj sipajte veću količinu ulja i kada se ulje zagreje spustite pripremljene šnicle. Pržite ih ravnomerno uz povremeno i lagano okretanje, sve dok ne porumene.. Kada se dobro isprži, ostavite sa strane da se ocedi masnoća.

Napravite tartar sos tako što ćete kisele krastavčiće izrendati, a peršun iseckati pa sve pomešati sa limunovim sokom, majonezom, pavlakom i začinima. Uživajte!

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove