BRZ I LEP RUČAK: DŽigerica s lukom
UKUSNA je, brzo se sprema, savršeno se slaže sa lukom i biberom. Džigerica može bar jednom nedeljno da bude na stolu, pa obavezno planirajte jedan ručak.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Sastojci:
* teleća džigerica, 500 g
* crni luk , 3 glavice
* brašno, po potrebi
* so i biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1 kašičica
* ulje, 3 kašike
* sok od limuna, 1 kašičica
* svež peršun, sitno seckan, 1 kašika
Priprema:
- Uvaljajte džigericu u brašno, pa je ispržite na maslinovom ulju. Dok se prži, povremeno joj dodajte malo soli i aleve paprike. Kad je džigerica skoro pečena, dodajte joj luk isečen na rebarca. Na kraju je pospite peršunom, začinite sokom od limuna i servirajte sa palentom, pirinčem povrćem ili krompir pireom.
(Super recepti/Žena)
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)