TOPLO JELO ZA CELU PORODICU: Najbolji goveđi paprikaš sa pecivom
NAJBOLjI goveđi paprikaš sa pecivom se jednostavno pravi, od gotovog goveđeg pečenja, uz dodatak pečenog lisnatog testa i mešavinu povrća.
Sastojci:
* 1 list zamrznutog lisnatog testa, odmrznut
* 400 g paradajza isečenog na kockice, neoceđenog
* 450 g smrznutog povrća
* 3/4 kašičice bibera
* 2 kašike kukuruznog skroba
* 150 ml vode
Recept za najbolji goveđi paprikaš sa pecivom:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za najbolji goveđi paprikaš sa pecivom, zagrejte rernu na 200°. Razdvojite lisnato testo i isecite 4 kruga. Stavite na podmazan pleh. Pecite do zlatno smeđe boje, 14-16 minuta.
Korak 2:
Prokuvajte govedinu
U međuvremenu, iseckajte govedinu; prebacite u veliki lonac. Dodajte paradajz, povrće i biber; dovedite do ključanja. U maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob i vodu dok smesa ne postane glatka. Ubacite u mešavinu govedine. Vratite da provri uz stalno mešanje. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta.
Servirajte sa pecivom
Servirajte goveđi paprikaš i preko svake porcije stavite pečeno lisnato testo. Uživajte u najboljem goveđem paprikašu sa pecivom.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)