MEKANE I HRSKAVE, SPREMAJU SE ZA POLA SATA: Kuglice od kobasica su zalagoji koji se ne odbijaju
KUGLICE od kobasica prave se od kuvane svinjske kobasice i tvrdog sira. Uz druge dodatke poput brašna, dobijate savršene zalogaje.
Sastojci:
* 450 g mlevene svinjske kobasice
* 3 kašičice praška za pecivo
* 1/2 kašičice soli
* 500 g iseckanog tvrdog sira
* 2 kašike sveže seckanog peršuna, plus još za ukras
* 1 kašika mlevene paprike
* prstohvat bibera
* ekstra devičansko maslinovo ulje, za premazati
Recept za kuglice od kobasica:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za kuglice od kobasica zagrejte rernu na 180° i obložite pleh sa papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte svinjske kobasice, brašno, prašak za pecivo, sir, peršun i papriku dok se ne sjedine i začinite solju i biberom.
Korak 2:
Napravite kuglice
Kašikom stavite kuglice od mešavine na pripremljeni lim za pečenje.
Premažite kuglice maslinovim uljem
Namažite vrhove kuglica maslinovim uljem i pecite dok ne postanu zlatne i ne budu više ružičaste, 25 minuta. Pre serviranja ukrasite peršunom. Uživajte u kuglicama od kobasica!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
06. 02. 2024. u 09:00
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)