PRIPREMITE DANAS OVAJ IZVRSTAN RUČAK: Teletina s pečurkama

Novosti online

05. 02. 2024. u 09:00

TELETINA s pečurkama je recept za nedeljnu gozbu, bogato, slasno i ukusno!

ПРИПРЕМИТЕ ДАНАС ОВАЈ ИЗВРСТАН РУЧАК: Телетина с печуркама

Foto Shutterstock

Sastojci:

* teleće šnicle od buta, 500 g

* ulje, po potrebi
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 2 čena
* slanina, 100 g
* šampinjoni, 50 g
* belo vino, 200 ml
* goveđa supa, 100 ml
* neutralna pavlaka, 150 ml
* gustin, 1/2 kašike

Priprema:

Šnicle posolite i prepecite na vrelom ulju. Izvadite ih iz tiganja, te na istom ulju propržite iseckani luk, slaninu iseckanu na kockice i šampinjone iseckane na listiće.

Nalijte vinom, supom i pavlakom, pa kada počne da krčka, dodajte šnicle.

Krčkajte desetak minuta, zatim dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite i poslužite uz testeninu ili kuvani krompir.👌

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)