UŽIVAJTE KAO U RESTORANU: Obrok salata sa svinjetinom, kupusom i susamom, sa slatko-ljutim sosom

Novosti online

30. 11. 2023. u 14:00

Obrok salata sa svinjetinom, kupusom i susamom veoma je bogatog ukusa, sa dodatkom slatko-ljutog sosa.

УЖИВАЈТЕ КАО У РЕСТОРАНУ: Оброк салата са свињетином, купусом и сусамом, са слатко-љутим сосом

Foto Shutterstock

Obrok salate praktično su rešenje kada želite da napravite kvalitetniji obrok za bilo koje doba dana, a koji možete i da ponesete sa sobom. Najveći broj obrok salata pravi se sa piletinom, ali danas imamo potpuno drugačiji recept koji će vas oduševiti. Pravi se sa mlevenom svinjetinom i slatko-ljutim sosem. U recept ide i kupus. Pikantna i sočna obrok salata posipa se susamom, a sigurni smo da će se dopasti svim generacijama u kući.

Sastojci:

* 1 kašika ulja

* 1 čen belog luka
* 450 g mlevenog svinjskog mesa
* 1 kašika mlevenog svežeg đumbira
* 1 kašika susamovog ulja
* 1/2 glavice crnog luka
* 1 šolja iseckane šargarepe
* 1/4 glavice kupusa
* 1/4 šolje sojinog sosa
* 1 kašika čili sosa
* so po ukusu
* 1 stabljika mladog luka
* 3 kašike susama

Priprema:

U većem tiganju zagrejte ulje, pa ubacite mleveni đumbir i mleveni beli luk, pa dinstajte oko 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte svinjetinu, pa promešajte i pržite oko 8-10 minuta, dok ne porumeni. Paralelno odvajajte komadiće mesa špatulom. Pomerite svinjetinu u stranu, pa dodajte susamovo ulje, iseckanu šargarepu i iseckan kupus.

Promešajte i kada se sastojci za obrok salatu sjedine, dodajte soja sos i čili sos. Dinstajte dok kupus ne omekša, oko 5-8 minuta. Posolite obrok salatu sa svinjetinom po ukusu. Prebacite obrok salatu u činiju, dodajte iseckan mladi luk i susam, pa služite.

StvarUkusa

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima