PREUKUSNE PLJESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu
DANAS vam donosimo recept koji će ljubitelji piletine obožavati.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvarice manje zbori
Odmah da vam kažemo - najbolje je da napravite duplu meru pljeskavica od piletine. Toliko su dobre.
Sastojci:
* 1/2 kg belog mesa * 1/2 šolje od 2 dl brašna * pola šolje kukuruznog brašna * 2 manja crna luka * 1 kašika pavlake * ulje za pečenje * so, biber
Priprema:
1. Meso (ukoliko nije samleveno) sitno samleti u multipraktiku, ako je potrebno i dva puta. Dodati so i biber, brašno, kukuruzno brašno i pavlaku.
2. Crni luk (može i mladi) samleti s mesom ili iseckati veoma sitno i dodati ga u meso. Sve sastojke dobro sjediniti.
3. U tiganju zagrejati ulje. Dlanovima praviti male pljeskavice i peći ih na zagrejanom ulju.
4. Gotove vaditi na kuhinjsku salvetu da upije masnoću i poslužiti uz pire (ili pečeni) krompir i salatu.
(Stil)

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)