RUČAK OD PONEDELJKA DO PETKA: Pet starih jela na kašiku koja treba da jedete barem jednom nedeljno
STARA, tradicionalna jela su omiljena većini nas, a osim toga izuzetno su zdrava i prave se lako.

Foto: Free Images Pixabay
Predlog ovonedeljnog jelovnika su tradicionalna jela na kašiku koja greju dušu tokom prvih jesenjih dana:

Foto: Printskrin Jutjub/Kuvajmo lako
PONEDELjAK: Krompir paprikaš
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 pileća bataka
1 šargarepa
500 grama krompira
1 paprika
1 paradajz
so i biber
suva začinska paprika, veza svežeg peršuna.
Priprema:
Izdinstajte luk, papriku, paradajz i rendanu šargarepu. Dodajte meso i nalijte vodom. Dodajte krompir i začine i kuvajte dok se sve lepo "upihtija". Dodajte svež peršun i sklonite sa ringle.

Foto: Printskrin Jutjub/Stašina kuhinja
UTORAK: Bosanski lonac
Potrebno je:
1 kg mesa
1 kg svežeg kupusa
1/2 kg krompira
250 g razne zeleni
150 g zrelog paradajza
150 g crnog luka
100 g suve slanine
20 g belog luka
5-6 zrna bibera
2 paprike
1 kašičica suve začinske paprike
peršunov i celerov list
so
Priprema:
Prodinstajte luk, šargarepu, paškanat, paradajz i slaninu. Dodajte meso i začine. Zatim posložite krompir i kupus, i nalijte vodom. Kuvajte dobra dva sata dok se sve lepo ne raskuva.

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja
SREDA - Pasulj
Potrebno je:
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 paškanata
500 grama pasulja
so i biber, začinska crvena paprika.
Priprema:
Posni pasulj napravite tako što ćete na ulju prodinstati rendanu šargarepu i paškanat i crni luk. Dodajte opran pasulj i nalijte sa vodom. Kuvajte oko sat i po, dodajte začine i beli luk i sklonite sa ringle.

Foto: Printskrin/Jelajelena Petrovic
ČETVRTAK - Boranija
Potrebno je:
1 galvica crnog luka
1 pakovanje zeleni za supu
500 grama mlade boranije
350 grama piletine
100 slaninice
Priprema:
Boraniju očistite i otkuvajte. U dubljoj šerpi prodinstajte luk i zelen, a onda dodajte meso i dinstajte. Dodajte boraniju i nalijte vodu. Dodajte začine po želji i svež peršun. Sve kuvajte oko sat vremena.

Foto: Printskrin Jutjub/SOS Kitchen
PETAK - Punjene paprike
Potrebno je:
500 grama mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
100 grama pirinča
2 rendane šargarepe
začini po želji
10 većih paprika
500 ml
Priprema:
Paprike očistite od peteljki i semenki i operite ih. U dubljoj činiji prvo upržite meso i seckan luk, pa dodajte rendanu šargarepu, opran pirinač, so, biber, kurkumu, i svež peršun. Sve izmešajte i napunite smesom paprike. Paprike poređajte u lonac, nalijte sa paradajz sokom i malo vode i kuvajte oko 45 minuta.

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti
ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.
15. 06. 2025. u 21:19
Komentari (0)