SVETOGORSKA SARMA: Originalan recept sa Svete Gore
Ovu sarmu monasi sa Atosa spremaju za Badnje veče, naučite i vi da je spremite, a možete i da je zalediteRecepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100gr. pirinča
- 350-400gr. mlevenih oraha
- 100gr. dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin.
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvati u rerni na 200c./1h. i 10min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI RUČAK KADA SU VRUĆINE: Sprema se za 15 minuta, a kilogrami samo nestaju
04. 09. 2023. u 12:02
RUČAK ZA DANAS: Monaško varivo iz rerne - posno ili mrsno, odlučite sami
21. 08. 2023. u 12:00
OVU REČENICU JE PUTIN PONOVIO DVA PUTA: Vučić otkrio detalje razgovora sa predsednikom Rusije
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas imao veoma dug i prijateljski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
20. 10. 2024. u 13:14
"MOJ OTAC JE BIO OSLOBODILAC BEOGRADA, NIJE HTEO ODLIKOVANjA": Ispovesti - "Novosti" sa potomcima boraca u maršu "Besmrtnog puka" (FOTO)
HILjADE građana, među kojima su bili i potomci boraca koji su učestvovali u oslobađanju Beograda, ali i ostatka Jugoslavije od fašista, bili su deo marša "Besmrtnog puka" koji je organizovan na potezu od Groblja oslobodilaca Beograda u Ruzveltovoj ulici, do Trga republike.
21. 10. 2024. u 07:00
"Počivaj u miru tata, od obaveza nisam stigao da te vidim poslednji put - ujutru si umro" (FOTO)
"VEČE pre njegove smrti u Sava centru obeležavali smo 70 godina oslobođenja Beograda od nacističkog okupatora."
20. 10. 2024. u 15:54 >> 16:11
Komentari (0)