SVETOGORSKA SARMA: Originalan recept sa Svete Gore
23. 09. 2023. u 14:37
Ovu sarmu monasi sa Atosa spremaju za Badnje veče, naučite i vi da je spremite, a možete i da je zalediteRecepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100gr. pirinča
- 350-400gr. mlevenih oraha
- 100gr. dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
- So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin.
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvati u rerni na 200c./1h. i 10min.
Preporučujemo

NAJBOLjI RUČAK KADA SU VRUĆINE: Sprema se za 15 minuta, a kilogrami samo nestaju
04. 09. 2023. u 12:02

RUČAK ZA DANAS: Monaško varivo iz rerne - posno ili mrsno, odlučite sami
21. 08. 2023. u 12:00

DA LI JE ODGOVORNO RUDARSTVO MOGUĆE? Litijum za baterije električnih vozila, do 2050. biće 57 puta traženiji
KRITIČNE mineralne sirovine Sjedinjene Američke Države i Evropska unija smatraju ključnim za ekonomsku i nacio- nalnu bezbednost. I naša zemlja je bogata ovim mineralima, čija se vrednost meri stotinama milijardi evra.
25. 11. 2023. u 10:00

OVAKVU JOŠ NISTE JELI - PREUKUSNO: Posna musaka od oslića
Napravite musaku na drugačiji način. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.
01. 12. 2023. u 07:00

"TO JE NjEGOVA SRAMOTA, NE MOJA": Mirka progovorila o preljubi u braku
PRIVATAN život Mirke Vasiljević uvek je interesovao javnost, obzirom da je tako mlada osnovala porodicu.
07. 12. 2023. u 08:25
Komentari (0)